Buna göre, tekne ve yat kapasitesi dikkate alınarak koylara çevreci mapalar yerleştirilecek. Deniz tabanına tonozlar konulacak, şamandıralar bu tonozlara bağlanacak. Akıllı şamandıra sistemi sayesinde denizde anlık klorofil değerleri, oksijen oranı, bulanıklık ve su kalitesi anlık takip edilecek. Ayrıca proje kapsamında atık alım teknelerinin sayı ve kapasitesinin de artırılması planlanıyor. Geliştirilecek mobil uygulama ile kullanıcılar, bölgedeki tüm şamandıralarda bulunan CPS cihazları sayesinde boş bağlama yerlerini harita üzerinden görecek. Şamandıraların bağlı olacağı yapay resifi özellikli tonozlar deniz canlılarının beslendiği yuvalar olacak. Antalya’dan başlayarak İzmir’e kadar uzanacak bir bölümde çalışma yürütülecek. Çalışmalar, pilot bölge olarak seçilen Göcek’te başlayacak.
Related Posts
İstanbul Mahkemesi, Yıldız Parkı’nın SİT Statüsü Değişikliğini İptal Etti
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazını kabul ederek, Yıldız Parkı'nın SİT statüsü değişikliğinin…
Çanakkale’de patlamamış 50 top mermisi bulundu
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Gelibolu'da kanalizasyon çalışması için yapılan kazıda 50 top mermisi bulundu. Top mermilerinin Birinci Dünya Savaşı'na…
Diyarbakır’da kapağı bulunmayan elektrik panosu tehlike saçıyor
- Mehmet Karaman
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Diyarbakır'da kaldırımda yaklaşık üç aydır kapağı bulunmayan elektrik dağıtım panosu tehlike saçıyor.